"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регулятор пом'якшить вимоги до іноземних перестрахувальників

П'ятниця, 22 лютого 2013, 09:09

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, запропонувала змінити мінімальні рівні рейтингів, які повинні мати іноземні перестрахувальники, щоб договори з ними не оподатковувалися.

Зараз перестрахувальникам-нерезидентам необхідний рейтинг не нижче В+ за шкалою агентства AM Best, Ваа - агентства Moody`s, ВВВ - агентств Standard & Poor`s та Fitch, пише "Комерсант-Україна".

В іншому випадку страхова компанія-партнер повинна платити податок у розмірі 12% від зібраних в Україні премій, переданих нерезидентам у перестрахування.

Однак для страховиків з країн Єдиного економічного простору (ЄЕП) з 2004 року застосовуються рейтинги на один щабель нижче - В (AM Best), Ва (Moody `s) і ВВ (Standard & Poor` s і Fitch).

Реклама:

"Рівень рейтингу фінансової надійності страховиків та перестраховиків-нерезидентів з країн-членів ЄЕП відрізняється від рівня рейтингу, встановленого для інших страховиків та перестраховиків-нерезидентів. А це не відповідає ст. 1 ч. 2 генеральної угоди про торгівлю послугами, якою передбачено зобов'язання члена СОТ забезпечити режим не менш сприятливий, ніж той, який він надає для таких послуг або постачальників послуг будь-якої іншої країни", - наголошується в пояснювальній записці до документа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: