"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 21 лютого 2013, 21:00

Нафтогаз" програв італійцям суд на майже 4 мільярди доларів

НАК "Нафтогаз України" програла судову суперечку на 3,9 млрд доларів. Стокгольмський арбітраж зобов'язав монополію виконати контракт з італійським трейдером Italia Ukraina Gas і поставити йому 13,1 млрд кубометрів газу за цінами 2003 року.

Видання посилається на текст рішення Стокгольмського арбітражу 007/2008 від 19 грудня 2012 року.

НБУ готує новий вид банківського кредитування

Реклама:

Нацбанк розробив новий механізм залучення банками ліквідності з ринку. Після прийняття розробленого ним положення найбільш ліквідні установи зможуть працювати з фінансовими векселями, які будуть випускатися під заставу грошових коштів або державних боргових паперів.

Мільярд держкоштів на будівництво лікарні віддадуть "прокладці"?

ДП "Управління капбудівництва Національної академії медичних наук" провело розкриття пропозицій по тендеру на будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу за адресою вул.Амосова, 6 в Солом’янському районі Києва.

На тендер подали заявки лише дві компанії - ТОВ "АМТ-бізнес" і ТОВ "Криворіжіндастербуд", які пропонували виконати роботи за 926 млн гривень і 993 млн гривень відповідно.

Міноборони збирається скоротити десятки тисяч військовослужбовців

Міноборони прогнозує чисельність Збройних сил у 2017 році на рівні 110 тис осіб. Про це під час презентації щорічного видання "Біла книга-2012. Збройні сили України" повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Олійник.

За його словами, така цифра закладена в проекті комплексної державної програми реформування і розвитку Збройних сил.

Україні дозволили експорт продукції птахівництва до ЄС

Україна одержала позитивне рішення щодо експорту продукції птахівництва українського виробництва на ринок ЄС.

"Ця подія стала завершальною ланкою у спільних зусиллях українського уряду і бізнесу, спрямованих на відкриття європейського ринку для вітчизняної сільськогосподарської продукції", - відзначили в представництві.

"Нафтогаз" каже, що не винен італійцям 3,9 мільярди доларів

"Нафтогаз України" заявляє, що Стокгольмський суд не зобов’язував його поставити 13,1 млрд куб. м природного газу італійській компанії IUGAS. Про це йдеться у прес-релізі компанії, поширеному у четвер.

"За результатами розгляду Стокгольмським арбітражним судом спору між італійською компанією IUGAS і "Нафтогаз України" 19 жовтня 2010 року і 19 грудня 2012 року були прийняті рішення, згідно з якими рішення про стягнення з "Нафтогазом" 13,1 млрд куб. м природного газу на користь італійської компанії IUGAS не приймалося", - йдеться у повідомленні.

Кожна п'ята гривня, внесена аграріями в бюджет, витрачається на Мінагропрод - УАА

Українська аграрна асоціація пыдрахувала, що кожна п'ята гривня, внесена аграріями в бюджет України, буде витрачена профільним міністерством та відомствами, діяльність яких воно координує.

Як зазначається, при цьому лише 10% витрат Мінагропроду будуть спрямовані на безпосередню підтримку галузі.

"Енергоринок" подає позов до міжнародного арбітражу на Молдову

Держпідприємство "Енергоринок" подає позов до Стокгольмського арбітражного суду на республіку Молдова. Про це повідомив начальник департаменту ДП "Енергоринок" з економіки і фінансів Олександр Ращупкін в ході засідання НКРЕ.

"В кінці 2012 року було направлено заяву про арбітраж... Це справа, яка тягнеться ще з 2002 року", - сказав він.

Міндоходів планує знизити навантаження на фонд оплати праці

Міндоходів має намір у найкоротші терміни підготувати пропозиції щодо зниження навантаження на фонд оплати праці.

"Зниження навантаження на фонд оплати праці - це завдання, над яким ми сьогодні працюємо. Думаю, що зможемо в найкоротші терміни напрацювати і внести пропозиції, щоб дати поштовх детінізації зарплат... Ми повинні не просто знижувати ставку податку, а запропонувати компенсаторні механізми, які дозволять збалансувати надходження до державного бюджету", - сказав Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!