Shell не видобуватиме газ в Україні до завершення досліджень

Четвер, 21 лютого 2013, 16:56

Shell, яка наразі проводить розвідку можливих об’ємів покладів нетрадиційного газу в піщаниках на території областей України, не почне видобування до завершення екологічних досліджень.

Про це розповів у середу віце-президент компанії Shell в Україні Грехем Тайлі, повідомляє "Укрінформ".

"Видобуток газу на Юзівській площі не почнеться, поки ми не завершимо усі екологічні, природоохоронні та суспільні дослідження. Ці результати допоможуть усунути або мінімізувати можливі ризики", - сказав він.

За словами Тайлі, дослідження допоможуть компанії визначитися із місцем розташування перших свердловин. На етапі розвідування початкова програма геологічного дослідження включає буріння 15 свердловин, зауважив віце-президент.

Реклама:

Він запевнив, що видобуток нетрадиційного газу на території Харківської та Донецької областей відбуватиметься відповідно до чинного законодавства України та не спричинить забруднення ґрунтових вод.

Як повідомлялося, газова угода з американською Chevron може не відбутися через екологічні протистояння на Заході України.

За словами регіонального представника Chevron Пітера Кларка, компанія поки не може подолати один з необхідних підготовчих етапів - отримати згоду рад Львівської та Івано-Франківської областей, на території яких знаходиться Олеське родовище і де проект зіткнувся з жорсткою критикою місцевих політиків і захисників навколишнього середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: