У Клименка відстежуватимуть пересування сумнівних вантажів

Четвер, 21 лютого 2013, 15:59

Авто з транзитними і імпортними вантажами, на митному пункті контролю будуть обладнані електронними замками з функцією GPS-GSM навігації для дистанційного відстеження пересування сумнівних вантажів.

Про це заявив глава Міндоходів Олександр Клименко, передає прес-служба відомства.

Таким чином, згідно з повідомленням, планується посилити боротьбу з контрабандою.

"Завдяки застосуванню електронних замків фахівці Міндоходів зможуть точно знати, чи дійсно транзитний автотранспорт не розвантажувався в Україні. Чи відповідає пункт призначення, зазначений в документах, справжньому маршрутом вантажівки", - сказав міністр.

Реклама:

При цьому Клименко підкреслив, що електронними замками будуть обладнані тільки ті автомобілі, на які вкаже автоматизована система управління ризиками.

"Як і в інших сферах нашої діяльності, тут ми мінімізуємо людський фактор з метою запобігання корупції. Тож транспортні засоби та сумнівні вантажі для контролю відбиратиме пошукова програма по затвердженим параметрам. На першому етапі впровадження цієї технології замками будуть обладнані близько 5% транзитних автомобілів", - сказав Клименко.

Надалі технологію планується поширити на всі вантажні автомобілі, якими везуть транзитні і імпортні вантажі, а також залізничні контейнери.

"Використання звичних для контрабандистів схем, які дозволяють обходити державний контроль, має стати складніше і дорожче, ніж робота в легальній площині. Наша мета - створити такі умови, щоб губився економічний сенс контрабанди, вона стала нерентабельною", - вважає Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: