"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче, щоб всі аграрії робили ідентифікацію худоби

Четвер, 21 лютого 2013, 12:37

Кабмін погодив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин".

Документ передбачає обов’язкову ідентифікацію худоби селянами, які займаються розведенням тварин та їхнім утриманням для власного споживання, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

Згідно із законопроектом запроваджується групова ідентифікація товарних свиней у господарствах юридичних осіб, а за невиконання положень закону на селян та посадових осіб накладатимуть штрафи.

"Одним із основних завдань, що ставить перед собою Україна на шляху до Євросоюзу, є забезпечення безпечності та конкурентоспроможності тваринницької продукції, що виробляється в країні", - повідомили у відомстві.

Реклама:

У Мінагропроді зазначили, що змінами передбачена компенсація послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються та розводяться у фізичних осіб, які не займаються підприємницькою діяльністю.

Передбачаються також санкції за порушення законодавства, а саме - за утримання не ідентифікованих тварин, неподання реєстраційних документів вчасно, забій та переміщення не ідентифікованих тварин тощо.

"Штраф для громадян становитиме від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб - від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів. Зміни дозволять забезпечити простежуваність переміщення тварин та продуктів тваринного походження, що позитивно вплине на епізоотичну ситуацію у країні", - підсумували у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!