Влада вирішила врегулювати діяльність ЗМІ

Середа, 20 лютого 2013, 20:22

Уряд пропонує внести зміни до чинних законів, що регулюють діяльність засобів масової інформації, узгодивши їх з рекомендаціями ПАРЄ.

Про це йдеться у повідомленні Мін`юсту.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, йдеться про внесення змін до вітчизняних законів, якими регулюється сфера ЗМІ, зокрема, визначається чіткий перелік суб‘єктів, які підпадають під дію цих законів.

"Законопроектом пропонується передбачити, що при подачі заяви про видачу чи продовження ліцензії на мовлення має указуватися юридична та фактична адреси, код ЄДРПОУ, реєстраційний номер облікової картки платника податків, а за його відсутності - серія та номер паспорта засновника, власника чи співвласників організації", - повідомили у Мін`юсті.

Реклама:

У відомстві зазначили, що має указуватися така ж інформація щодо акціонерів, які на момент подання заяви володіли пакетами акцій більш як по 5%.

Законопроектом передбачається подання відомостей про засновника та співзасновників друкованого видання, а також пов’язаних з ними осіб під час державної реєстрації друкованого ЗМІ тощо.

"Передбачається, що прийняття указаних норм на законодавчому рівні дозволить додатково врегулювати питання прозорості відносин власності щодо засобів масової інформації", - зазначили у Мін`юсті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: