Shell обіцяє Україні екологічну безпеку

Середа, 20 лютого 2013, 16:58

Видобуток нетрадиційного газу на території Харківської та Донецької областей відбуватиметься відповідно до чинного законодавства України та не спричинить забруднення грунтових вод.

Про це заявив віце-президент компанії Shell в Україні Грехем Тайлі, передає "Укрінформ".

"Видобуток газу на Юзівській площі не почнеться, поки ми не завершимо усі екологічні, природоохоронні та суспільні дослідження. Ці результати допоможуть усунути або мінімізувати можливі ризики", - сказав він.

За словами Тайлі, дослідження допоможуть компанії визначитися із місцем розташування перших свердловин, а на етапі розвідування початкова програма геологічного дослідження включає буріння 15 свердловин.

Реклама:

Як повідомлялося, газова угода з американською Chevron може не відбутися через екологічні протистояння на Заході України.

За словами регіонального представника Chevron Пітера Кларка, компанія поки не може подолати один з необхідних підготовчих етапів - отримати згоду рад Львівської та Івано-Франківської областей, на території яких знаходиться Олеське родовище і де проект зіткнувся з жорсткою критикою місцевих політиків і захисників навколишнього середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: