ТНК-ВP може купити нафтогазовидобувні активи в Україні

Середа, 20 лютого 2013, 12:29

Компанія ТНК-ВP веде переговори про входження в нафтогазовидобувні проекти на території України.

Про це заявив старший віце-президент з міжнародних проектів ТНК-ВР Борис Зільбермінц, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми - на досить просунутій стадії переговорів з придбання активів (в Україні). В Україні є три басейни - по всіх дивимося", - сказав він.

Старший віце-президент з міжнародних проектів ТНК-ВР уточнив, що в даний час компанія вивчає шість-вісім проектів по Україні. Зокрема, мова може йти про інвестування в дрібні видобувні компанії.

Реклама:

Зільбермінц додав, що компанія зацікавлена ​​в розвитку виключно сухопутних проектів в Україні. Шельфові проекти вона поки не розглядає.

За словами старшого віце-президента ТНК-ВР, розглядаються як нові проекти нафтогазовидобутку в Україні, так і проекти з підвищення видобутку із старих родовищ.

Як зазначив Зільбермінц, ТНК-ВР добре знайома з українським ринком, і її приваблюють високі ціни на природний газ в країні.

"Ціни на газ в Україні зараз найвищі в світі. Ми розуміємо, що такими вони вічно не будуть, але і катастрофічне зниження також не очікується", - сказав він.

Як відомо, в 2012 році ТНК-ВР брала участь в конкурсі з укладення УРП по Юзівській площі, проте поступилася перемогою Shell.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: