Експерт: влада заграє з бідними, коли говорить про підвищення тарифів для багатих

Субота, 2 лютого 2013, 16:11

Влада просто заграє з бідними, коли говорить про підвищення тарифів для багатих.

Таку думку в статті для ZN.UA висловив екс-директор генерального економічного департаменту Нацбанку Ігор Шумило, коментуючи заяви уряду про те, що необхідну МВФ підвищення тарифів на газ вигідно бідним і буде відбуватися виключно за рахунок багатих.

"Продовжується загравання із нужденним населенням щодо тарифів на газ, електроенергію, житлово-комунальні послуги, соціальних пільг. Бо є чітке розуміння, що подальше обкрадання бідних (а це практично більшість населення) за шаленого збагачення маленької купки "своїх" може швидко призвести до соціального вибуху", - зазначив Шумило.

За його словами, разом з тим державна машина абсолютно не готова до кардинальної зміни соціальної політики щодо перерозподілу десятків мільярдів гривень, зникаючих в прірви "Нафтогазу", нібито на користь незахищених верств населення.

Реклама:

Експерт вважає, що влада не готова принести в жертву свої бізнес-інтереси.

"Тільки інтереси простих людей, чужих чи не настільки" своїх "бізнес-груп", - додав Шумило.

"Зрозуміло, що влада готова і на деякі зміни. Особливо якщо вони не зачіпають найближчого кола, б'ють по чужих (у тому числі і по олігархам), є гарною дубиною для більш-менш своїх (той же трансферне ціноутворення)", - додав експерт .

Він припустив, що уряд чекають складні переговори з МВФ і ще більш складне узгодження у владній команді.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Азаров заявив, що Україна готова диференційовано підвищити тарифи на компослуги для населення заради досягнення компромісу з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: