Податкова вкотре похвалилася мільйонними вливаннями в бюджет

Субота, 2 лютого 2013, 10:54

Протягом 2012 року столичні підрозділи податкової міліції повернули в бюджет 565 млн гривень виведених у "тінь" податків.

Про це повідомив перший заступник голови ДПC у Києві - начальник управління податкової міліції ДПC Ігор Усик, повідомляє прес-служба.

Згідно із повідомленням, впродовж минулого року податкова міліція Києва відійшла від так званого "відпрацювання" малого та середнього бізнесу. Незважаючи на те, що суттєво скоротилась кількість ініційованих перевірок, економічний ефект не тільки не зменшився, а й значно збільшився. Це підтверджують підсумки роботи податкової міліції Києва за минулий рік.

"Так, протягом 2012 року співробітники податкової міліції міста Києва викрили 475 злочинів у сфері оподаткування, з яких 95 відсотків є тяжкими економічними злочинами; припинили діяльність 56 фіктивних фірм та 15 "конвертаційних центрів", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У результаті перевірок підприємств, які скористались послугами вказаних "тіньових структур" в бюджет стягнуто понад 173 млн гривень, що більше ніж удвічі перевищує аналогічний показник 2011 року.

"Не кількість, а якість боротьби з "тіньовою економікою", представники якої широко використовують у своїй діяльності новітні технології, вимагає від працівників податкової служби нових підходів і знань. Так, система грошових розрахунків через мережу Інтернет та електронні гаманці дають можливість ділкам отримувати у віртуальному просторі реальні неконтрольовані прибутки",- зазначив головний податковий міліціонер столиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!