"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"АрселорМіттал Кривий Ріг" звільняє працівників

Вівторок, 19 лютого 2013, 20:17

Гірничо-металургійний комбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг" повідомив про проведення першого та другого етапів програми добровільного звільнення працівників у період з 18 лютого до 29 березня.

Про це йдеться в офіційному оголошенні компанії, опублікованому в корпоративній газеті "Металург", передає "Укрінформ".

"У 2013 році заплановано вивільнення 1183 посад. Це дуже нелегке рішення, але необхідне, тому що без підвищення продуктивності праці, без підвищення виробітку на одного працівника ми не зможемо конкурувати з іншими виробниками", - пояснив генеральний директор підприємства Артем Поляков.

За його словами, цього року буде продовжена робота з виведення в аутсорсинг низки підрозділів, що не є реальним скороченням кадрів. "Це реструктуризація з метою створення нових центрів відповідальності і центрів прибутковості, щоб підвищити ефективність підрозділів, які ми плануємо виводити в аутсорсинг", - пояснив керівник підприємства.

Реклама:

Два етапи програми добровільного звільнення затверджені наказом підприємства. Умови проведення програми поширюються на працівників, які мають не менше трьох років стажу роботи в компанії.

Нагадаємо, профспілка "АрселорМіттал Кривий Ріг" та солідарна з нею Профспілка металургів і гірників України заявили, що у випадку збереження планів адміністрації щодо скорочення працівників, вони продовжать боротьбу з такою політикою, - аж до реприватизації підприємства і зміни власника.

Як відомо, корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень за стартової ціни у 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був переназваний в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!