Казначейство відхрещується від ветінституту, що купив дорогу Audi

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:36

Держказначейство не контролює рахунки ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок, бо він здійснює госпрозрахункову діяльність та має рахунки, відкриті у комерційних банках.

Про це повідомили в прес-службі Держказначейства, передає "Укрінформ".

Як зазначається, така заява з'явилася у зв'язку з поширенням у ЗМІ повідомлення про укладення ДНКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок угоди з товариством "Ніко-Захід" на придбання автомобіля Audi A6 2.0 TDI за 547 тис гривень.

"ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок в мережі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів не перебуває і відкритих рахунків в органах Державної казначейської служби Львівської області не має. Зазначений інститут здійснює госпрозрахункову діяльність та має рахунки, відкриті в комерційних банках", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначили в прес-службі, інформацією про рух коштів через такі рахунки Державна казначейська служба України не володіє.

Як відомо, державний НДІ ветеринарних препаратів та кормових добавок за результатами тендеру уклав угоду на придбання автомобілю Audi A6 за 547 тис гривень.

Раніше, прем'єр-міністр Микола Азаров 1 лютого повідомив через сторінку в Facebook про заборону державним установам купувати автомобілі.

"Я заборонив всім бюджетним організаціям це робити. Діє режим суворої економії. А коли десь є спроби окремих чиновників це робити, то, по-перше, вони не пропускаються через органи Казначейства, а, по-друге, чиновник після такої спроби звільняється з займаної посади", - заявив прем’єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!