У Німеччині можуть заборонити видобуток сланцевого газу методом фрекінга

Вівторок, 19 лютого 2013, 16:55

У Німеччині не виключено введення повної заборони на видобуток в країні сланцевого газу шляхом гідравлічного розриву пласта - методом фрекінга.

Про це в інтерв'ю газеті "Вельт ам Зонтаг" заявив міністр навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних реакторів ФРН Петер Альтмайер, передає "ІТАР-ТААС".

У той же час він підкреслив, що в даний момент про повну відмову від цієї технології газовидобування мова не йде.

З точки зору Альтмайера, відмовитися від застосування фрекінга можна в тому випадку, якщо будуть висловлені відповідні наукові рекомендації. Однак на сьогоднішній день таких немає, і, таким чином, "заборону на нову технологію накладати передчасно".

Реклама:

Тим не менш, за словами міністра, в даний час в Німеччині готуються пропозиції про внесення змін до законодавства, які повністю заборонять видобуток сланцевого газу методом фрекінга в районах, де розташовані запаси питної води.

Альтмайер нагадав, що в США сланцевий газ видобувають в малонаселених районах. У Європі ж газові родовища розташовуються як правило у густонаселених регіонах, аргументував він свою позицію.

Раніше в інтерв'ю радіостанції "Дойчландфунк" міністр заявив, що "в майбутньому в Німеччині не буде можливостей застосовувати фрекінг".

За його словами, внесення поправок в законодавство істотно ускладнить енергетичним компаніям отримання дозволів на освоєння родовищ сланцевого газу.

"Я настійливо рекомендую всім зацікавленим сторонам найближчим часом не подавати жодних заявок", - сказав Альтмайер.

Він додав, що "поблизу зон санітарної охорони джерел водопостачання фрекінг буде виключений повністю".

Експерти оцінюють запаси сланцевого газі а Німеччині приблизно в 1,3 трлн кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: