"АероСвiт" заплатить "Шереметьє​во" понад 2 мільйони за паливо

Вівторок, 19 лютого 2013, 15:35

Арбiтражний суд Москви у вiвторок задовольнив позов ЗАТ "ТЗК Шереметьєво" про стягнення з "АероСвiт" понад 2,2 млн доларів за паливо.

Про це йдеться у постанові суду, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначає видання, суд вирiшив стягнути 2,1 млн доларів основного боргу i 68 тис доларів неустойки.

У матерiалах справи зазначається, що на попередньому засiданнi суд за клопотанням позивача збiльшив розмiр вимог з 1,4 млн доларів до 2,1 млн доларів, пише видання.

Реклама:

У документах також йдеться про те, що Арбiтражний суд Москви 17 сiчня вiдмовив ЗАТ "ТЗК Шереметьєво" в задоволеннi клопотання про забезпечення позову у виглядi арешту грошових коштiв "АероСвiт" у розмiрi 1,42 млн доларів, зокрема 1,4 млн доларів - основний борг.

Як зазначається, "ТЗК "Шереметьєво" також просило здiйснити арешт грошових коштiв, якi "зберiгаються або надiйдуть у майбутньому на iншi розрахунковi рахунки "АероСвiту".

Клопотання про забезпечення позову було мотивовано тим, що стосовно вiдповiдача порушено справу про банкрутство в Господарському судi Київської областi та вiдповiдач перебуває у скрутному фiнансовому становищi, йдеться у повідомленні.

Суд, розглянувши заяву та поданi документи, "вважає його таким, що не пiдлягає задоволенню, оскiльки заявник документально не пiдтвердив, що невжиття цих заходiв може утруднити чи зробити неможливим виконання судового акта, а також завдати заявниковi значного збитку", зазначено у постановi.

Як повiдомлялося ранiше, "АероСвiт" у заявi про порушення справи про банкрутство повiдомив, що на 27 грудня 2012 року його заборгованiсть перед кредиторами, яка не оскаржується, становить 4,27 млрд гривень, тодi як загальна балансова вартiсть активiв компанiї на 30 вересня становила 1,47 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!