Пінчук хоче віддати половину своїх статків на благодійність

Вівторок, 19 лютого 2013, 13:27

Український бізнесмен Віктор Пінчук зобов'язується інвестувати половину або більше своїх статків за життя та після нього в благодійні проекти.

Пінчук збирається приєднатися до Giving Pledge (клятва дарування) - філантропічної ініціативи, заснованої Білом Гейтсом і Уорреном Баффетом в 2010 році, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я розраховую, що мій внесок у розвиток суспільства стане ще більш дієвим", - цитує Пінчука прес-служба інвестиційно-консалтингової групи EastOne, що об'єднує активи бізнесмена.

За його словами, він має намір продовжити інвестувати в такі напрямки, як освіта, охорона здоров'я, доступ до сучасного мистецтва і просування України у світі, вважаючи такі інвестиції інвестиціями в нове покоління.

Реклама:

Прес-служба також повідомляє, що Гейтс вітав приєднання Пінчука до Giving Pledge, назвавши українського бізнесмена вдумливим і інноваційним філантропом.

"Giving Pledge об'єднує людей для обміну ідеями про те, як зробити внесок у розвиток суспільство більш ефективним і розумним", - зазначив засновник ініціативи.

The Giving Pledge налічує 105 учасників віком від 28 до 97 років з дев'яти країн.

Як відомо, за даними журналу "Forbes Україна", статки Пінчука в 2012 році оцінювалися в 4,2 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: