"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple пішла на конфлікт з одним із своїх акціонерів

Вівторок, 19 лютого 2013, 11:49

Компанія Apple звинуватила одного зі своїх акціонерів у тому, що той намагається "взяти в заручники" інвесторів, вимагаючи від Apple виплати великих дивідендів.

Подібна відповідь компанії послідувала після того, як інвестфонд Greenlight Capital заявив про те, що Apple необґрунтовано відмовляється від виплати дивідендів, а також не випускає привілейованих акцій для акціонерів компанії, передає CyberSecurity.

Глава Apple Тім Кук назвав ці заяви фонду "дурною сценою". "Акціонери компанії не повинні ставати заручниками фінансових інтересів однієї із сторін", - йдеться в публічній відповіді компанії Apple на позов.

Аналітики говорять, що позов Greenlight Capital і глави інвестфонду Девіда Ейнхорна послідував за кілька днів до зборів акціонерів компанії, що намічені на 27 лютого 2013 року.

Реклама:

Глава Greenlight Capital вже заявив, що компанія буде домагатися випуску привілейованих акцій Apple, а також збільшення розмірів дивідендів, які раніше анонсувала Apple.

Нещодавно також стало відомо про те, що Ейнхорн практично подвоїв свою частку в паперах Apple, провівши придбання акцій в останні три місяці 2012 року.

Продавали акції на користь Greenlight Capital фонд Third Point і ряд інших продавців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!