"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка скаржаться на валютних спекулянтів

Вівторок, 19 лютого 2013, 11:34

Втрати валютників, які в кінці 2012 року скупали валюту в надії на її подорожчання, змушують їх шукати шляхи збуту валюти за кордоном.

Останнім часом митники фіксують все більше випадків переміщення за кордони України значних сум доларів та євро, йдеться у повідомленні Міндоходів.

"У міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Смільниця-Кросценко" працівники Львівської митниці у громадянина України вилучили рекордну суму валюти", - повідомили у відомстві.

У Міндоходів зазначили, що під час огляду транспортного засобу на наявність в осіб, які ним переміщуються, товарів або предметів, прихованих від митного контролю, було встановлено, що пасажир автомобіля переміщує 146,65 тис доларів.

Реклама:

"Відповідно до інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон, фізособам-резидентам дозволяється переміщення коштів у сумі, що не перевищує 10 тис євро. Якщо сума перевищує вказаний еквівалент, необхідне подання документів, які підтверджують зняття готівки з рахунків банків", - повідомили митники.

У відомстві заявили, що кошти, які перевищували дозволену законом суму, вилучено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!