Бюджет чемпіонату України і Росії з футболу складе 1 мільярд доларів

Понеділок, 18 лютого 2013, 17:13

Бюджет об'єднаного чемпіонату України і Росії з футболу складе 1 млрд доларів.

Про це було оголошено в Москві, де проходить нарада оргкомітету з підготовки даного турніру, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За задумом організаторів, 800 млн доларів складе бюджет вищого дивізіону, 100 млн - бюджет першого дивізіону і 100 млн - відрахування в Російський футбольний союз і Федерацію футболу України.

За участь у чемпіонаті кожна команда отримає 22 млн доларів. За кожну перемогу 370 тисяч доларів, за нічию - 120 тис доларів. За перше місце у вищій лізі 92 млн доларів, за друге місце - 74 млн доларів, за третє - 61 млн доларів, пише видання.

Реклама:

Планується, що якщо чемпіонат вперше пройде у сезоны-2014/15, то в ньому візьмуть участь по 9 найсильніших команд від Росії і України за підсумками національних чемпіонатів 2013/14 років. Клуби, які займуть у чемпіонатах Росії і України місця з 10 по 16, утворюють об'єднаний перший дивізіон.

Відзначимо, що офіційно ніхто з представників українських команд на нараді в Москві не присутній. Єдиний делегат від України - в.о. директора української Прем'єр-ліги Петро Іванов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!