"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"АероСвіт" заборгував співробітникам 80 мільйонів гривень - профспілка

Понеділок, 18 лютого 2013, 15:19

Заборгованість по заробітній платі співробітникам "АероСвіт" в даний час складає близько 80 млн гривень.

Про це повідомили представники профспілок авіаперевізника та Асоціації вільних профспілок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація складна і критична. Дії акціонерів протягом чотирьох років призвели до фіктивного банкрутства. Проблема ось у чому: керівництво авіакомпанії всіляко перешкоджає виплаті зарплат, вихідних допомог і не видає офіційних документів по зарплаті, щоб люди могли хоча б стати на біржу праці. Загальна заборгованість по зарплаті, яка вже третій місяць не виплачується взагалі - близько 80 млн гривень", - сказав президент профспілки Асоціації льотного складу цивільної авіації "АероСвіту" Вадим Рачительний.

За його словами, до 15 березня майже 1,8 тис співробітників будуть скорочені (з 2,547 тис в штаті залишаться 750 осіб), при цьому вже звільнено 300-400 чоловік.

Реклама:

Рачительний зазначив, що, за даними профспілки, серед льотного складу в компанії залишаться працювати тільки співробітники, що мають допуск на керування Boeing-767: ці літаки з квітня почнуть виконувати далекомагістральні рейси.

"Відділ льотного складу Boeing-737 вже звільнений", - зазначив Рачительний.

Присутній на прес-конференції голова профспілки бортпровідників "АероСвіту" Веніамін Тимошенко додав, що станом на 31 січня заборгованість авіакомпанії перед Пенсійним фондом становила 8,6 млн гривень.

У відповідь на прохання журналістів надати дані про те, що банкрутство авіакомпанії є уявним, представники профспілок повідомили, що передали ці дані у відповідні правоохоронні органи.

Присутній на прес-конференції голова Асоціації вільних профспілок Михайло Волинець зазначив, що, за його даними, зараз на межі банкрутства знаходяться ще дві авіакомпанії - "Донбасаеро" і "Дніпроавіа".

Нагадаємо, Київський апеляційний госпсуд 5 лютого 2013 скасував рішення Господарського суду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство "АероСвіту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: