Веб-атаки в інтернеті зросли на 600%

Понеділок, 18 лютого 2013, 12:12

Кількість шкідливих атак в інтернеті за останній рік зросла на 600%.

Про це йдеться в останньому звіті компанії Websence, передає CyberSecurity.

Автори звіту відзначають, що протягом усього 2012 року атакуючі постійно вдосконалювали способи створення шкідливих сайтів і автоматизували методи проведення атак з метою все більш витонченого зараження шкідливими програмами комп'ютери користувачів.

За даними аналізу компанії, лише 15% шкідливих інтернет-сторінок створювалися зловмисниками спеціально для хостингу шкідливого програмного забезпечення, тоді як 85% заражень проводилися за допомогою злому вже існуючих легітимних сторінок.

Реклама:

"Більшість атак було організовано на легітимні сайти, вони кидають виклик традиційним підходам до забезпечення безпеки ІТ-ресурсів", - говорить віце-президент Websence Чарльз Ренерт.

За його словами, в більшості випадків хакери атакували легітимні сайти за допомогою автоматизованих наборів експлойтів.

Подібні набори продаються в інтернеті всього за кілька сотень доларів, за допомогою них можна автоматично зламувати і розміщувати на легітимних чужих серверах власне шкідливе програмне забезпечення.

Websence відзначає, що найпопулярнішими напрямками для проведення атак були США, Китай і Росія, причому командні сервери, звідки надходили розпорядження на проведення атак, також найчастіше розташовувалися в цих трьох країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: