Українці воліють працювати на олігархів

Субота, 16 лютого 2013, 14:52

Лютневе зведення Держстату про наявність вакансій на ринку праці показує, що на одне робоче місце в середньому в Україні припадає по десять бажаючих.

У більшості регіонів кількість претендентів на посаду перевищує цей показник, пише ZN.UA.

"У Сумській області "конкурс" уже 1 до 20, у Запорізькій і Вінницькій - 1 до 40, але всі рекорди б'є Черкащина - 75 осіб на місце. І лише в столиці роботи вистачає майже для всіх: кількість здобувачів дорівнює відкритим вакансіям", - зазначає видання.

За даними дослідження Reputation Institute кадрового порталу HeadHunter, менеджери і фахівці середньої та вищої ланок, які становлять ядро клієнтури рекрутингових агентств, вважають привабливішою роботу в міжнародних компаніях.

Реклама:

До десятки найбільш привабливих вітчизняних роботодавців увійшли чотири телеканали ("Інтер" - власник Дмитро Фірташ, "1+1" - власник Ігор Коломойський, ICTV і Новий канал - власник Віктор Пінчук), компанії "Чумак" (власники - шведи), "Рошен" (Петро Порошенко), IDS Group Ukraine (лідер ринку мінеральних вод), СКМ, "Метінвест" (Рінат Ахметов) і фармацевтична фірма "Дарниця".

"Примітно, що поруч із традиційно високо оцінюваними здобувачами роботи компаніями медіа, фармацевтичної та харчової галузей у число лідерів рейтингу потрапили два бізнеси Ріната Ахметова - СКМ і "Метінвест", - пише видання.

СКМ і "Метінвест" разом з енергетичною компанією ДТЕК, що також входить до групи Ріната Ахметова, були ще включені в число переможців рейтингу "Кращий роботодавець на думку кандидатів із досвідом роботи - 2012", який склала компанія Ernst&Young.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: