Китайці за новорічні вихідні витратили в магазинах 85 мільярдів доларів

Субота, 16 лютого 2013, 11:52

Жителі Китаю за тиждень новорічних канікул витратили на покупки 85,5 млрд доларів - майже на 15% більше, ніж роком раніше.

Про це повідомило міністерство комерції КНР, передають "Ведомости".

Новий рік за місячним календарем настав у ніч на 10 лютого, а тиждень до 16 лютого був оголошений неробочим. Традиційно в ці дні китайські магазини пропонують грандіозні розпродажі, а населення витрачає заощадження в магазинах.

За даними міністерства комерції, в 2013 році за тиждень вихідних жителі КНР витратили на покупки 539 млрд юанів (85,5 млрд доларів), що на 14,7% більше, ніж роком раніше.

Реклама:

У загальному обсязі витрат істотно виріс попит на ювелірну продукцію - китайці купували на 38,1% більше ювелірних прикрас, ніж роком раніше.

На відміну від роздрібних продавців, що добре заробили під час новорічного святкування, ресторани Китаю не дорахувалися клієнтів.

За інформацією міністерства, тільки в провінції Чжецзян, традиційно одному з найбагатших регіонів країни, доходи ресторанної галузі в минулий тиждень скоротилися на 20%.

Така тенденція, перш за все, пояснюється оголошеною кампанією по боротьбі з марнотратством і посиленням контролю за витрачанням держкоштів на банкети і скасуванням звичних раніше корпоративних походів у ресторани державними відомствами та компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!