Син Богатирьової покинув наглядову раду скандального виробника вакцин

П'ятниця, 15 лютого 2013, 12:40

Олександр Богатирьов звільнився з посади члена наглядової ради ПАТ "Фармстандарт-Біолік".

Про це повідомило підприємство в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, Богатирьов до складу НС "Фармстандарт-Біолік" входив з березня 2011 року.

"Напередодні фармпідприємство повідомило про продаж однією фізособою іншому 19,74% його акцій. За підсумками операції останнім збільшило свою частку в "Фармстандарт-Біолік" з 22,19% до 41,93%", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Станом на 2011 рік, власником 19,74% акцій підприємства був Ігор Богатирьов, 22,15% - Алексндр Забудкін. Ще 55% акцій "Фармстандарт-Біолік" належить російському ВАТ "Фармстандарт" бізнесмена Віктора Харітоніна.

Як відомо, у грудні Генпрокуратура ухвалила постанову про проведення перевірки щодо дотримання законодавства Мінзоров’я при закупівлі вакцин виробництва "Фармстандарт-Біолік". Паралельно Державна служба лікарськихзасобів тимчасово заборонила реалізацію вакцини проти гепатиту В виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік".

Ці заходи були здійснені у відповідь на звернення депутата від "Батьківщини" Андрія Сенченка, який, посилаючись на матеріалі ЗМІ, стверджував про смерть 11 дітей від щеплень вакциною "Біоліка".

Водночас у Мінздоров’я заявили, що ці випадки не мають відношення до вакцинації. За даними чиновників, у МОЗ є висновки фахівців про інші причини летальних випадків, які просто співпали в часі з введенням вакцини.

Інформація про склад акціонерів "Фармстандарт-Біолік" є відкритою. Так, 55% акцій "Фармстандарт-Біолік" належить російській компанії "Фармстандарт", рештою 45% володіли син Богатирьової Олександр та бізнесмен Олександр Забудкін у приблизно рівних частинах.

Сама Богатирьова неодноразово стверджувала, що її син не має ніякого відношення до "Фармстандарт-Біолік", а його власниками є російські підприємці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!