У Клименка прогнозують зростання малого бізнесу на 20%

П'ятниця, 15 лютого 2013, 12:34

Новації у спрощеній системі оподаткування стимулюватимуть зростання кількості індивідуальних підприємців у 2013 році щонайменше на 20%.

Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

Як зазначається у повідомленні, протягом 2012 року чисельність індивідуальних підприємців зросла з 1,05 млн осіб до майже 1,3 млн.

Податкові нововведення забезпечать подальшу активізацію малого бізнесу, впевнені в міністерстві.

Реклама:

Нагадаємо, в цьому році ставки єдиного податку для платників 5-ої групи зменшені з 10 та 7% до 7 та 5% відповідно. Платники 2-ої групи подаватимуть звітність раз на рік, а не щоквартально.

"Крім того, запрацювали нові сервіси для всіх "спрощенців". Так, заяви про перехід на спрощену систему приймаються відтепер в електронному вигляді. Також дозволено протягом звітного року змінювати групу та ставку податку",- йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба відомства, у стадії розробки ще один інноваційний сервіс - планується, що незабаром книгу обліку доходів підприємці зможуть вести також в електронному вигляді. При цьому буде додано функцію автоматичного формування звіту на підставі даних книги.

"Поки що прогнози виправдовуються: підприємці не тільки зросли у кількості, а й значно збільшили сплату єдиного податку до місцевих бюджетів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в січні 2013 року ця категорія платників спрямувала до скарбниці 456,4 млн гривень - вдвічі більше, ніж на початку минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!