Янукович впевнений, що його реформи збережуть економіку

П'ятниця, 15 лютого 2013, 12:02

За підсумками 2012 року в Україні очікується збереження економічного зростання.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв’ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", повідомляє прес-служба президента.

"В Україні за підсумками року очікується збереження економічного зростання, в той час як у багатьох країнах прогнозується рецесія. Ми сподіваємося на збереження позитивних тенденцій у 2013 році, незважаючи на всі можливі зовнішні виклики", - сказав Янукович.

Він зазначив, що наша держава постійно вивчає ситуацію у світі і шукає захисні механізми для вітчизняної економіки. Зокрема, велика увага приділяється забезпеченню стабільності ситуації в макрофінансовій сфері.

Реклама:

Важливим чинником мінімізації негативних наслідків світової кризи для України Президент назвав зростання внутрішнього попиту та підвищення стійкості економіки держави до зовнішніх ризиків шляхом стимулювання ділової активності, впровадження реформ.

"Міжнародний досвід, і перш за все, досвід наших найближчих сусідів, свідчить про те, що стабільні темпи зростання може забезпечити тільки модернізована економіка", - зазначив Янукович.

Він нагадав, що з цією метою реалізується Програма економічних реформ, розрахована на період до 2014 року. Президент зазначив, що подальше просування реформ, їх стимулюючий вплив на темпи економічного розвитку дозволяє прогнозувати темпи зростання реального ВВП у 2013 році на рівні 3,4%.

За словами Януковича, під час модернізації та проведення економічних реформ увага зосереджуватиметься в першу чергу на створенні умов для економічного зростання за рахунок утримання низької інфляції, забезпечення стабільності державних фінансів, створення стійкої фінансової системи, формування режиму максимального сприяння бізнесу, а також модернізації інфраструктури та базових секторів економіки.

"Держава також розвиватиме людський капітал шляхом підвищення ефективності соціального захисту, поліпшення якості та доступності освіти, медичного обслуговування, реформи держслужби та виконавчої влади", - додав він.

Крім того, додав президент, для стимулювання своєї економічної активності, починаючи з 2011 року, Україна проводить послідовну політику зниження податкового навантаження на суб'єкти господарювання.

За словами Януковича, зниження в Україні ставки податку на прибуток на два процентні пункти дозволяє більш ніж на 5 мільярдів гривень на рік збільшити кошти, які залишаються в розпорядженні підприємств.

"Це - додатковий ресурс, який може використовуватися для розширення і модернізації виробництва, збільшення робочих місць, що особливо важливо в несприятливих економічних умовах", - підкреслив глава держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!