У Європі планують ввести безпрецедентний податок

П'ятниця, 15 лютого 2013, 11:44

Фінансові операції в Європі будуть обкладатися податком.

Про це пише BFM.ru

Як повідомляється, він може набути чинності з наступного року в 11 країнах єврозони. Його дія буде поширюватися по всьому світу.

Експерти попереджають, що запровадження цього податку сильно ускладнить роботу фінансових ринків

Реклама:

"За угодами з акціями і облігаціями податок становитиме 0,1%, з деривативами - 0,01%. Платити доведеться фінансовим інститутам зі штаб квартирою в одній з 11 країн нової податкової зони або, якщо угода проводиться для клієнта з цієї зони", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, податок також будуть стягувати, якщо папери випущені в 11 країнах, навіть якщо сама угода здійснюється, наприклад, в Азії, США або Великобританії.

"Країни податкової зони - Австрія, Бельгія, Німеччина, Греція, Іспанія, Італія, Португалія, Словаччина, Словенія, Франція, Естонія - мають намір збирати за допомогою податку 30-35 млрд євро в рік", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, не платити податок зможуть тільки фінансові компанії, які зареєстровані в інших країнах і не ведуть ніяких фінансових операцій у новій податковій зоні.

"Щоб цей закон набув чинності, його повинні схвалити в цих 11 країнах. Приєднатися може будь-яка з 27 країн - членів ЄС", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!