"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Васадзе бере під контроль частину страхового бізнесу

П'ятниця, 15 лютого 2013, 10:05

У лютому 2012 року колектив СК "Добробут", який відповідав за медичне страхування, завершив перехід в компанію "Експрес Страхування" Таріела Васадзе.

Про це пише "Forbes.ua".

Група UBG, до якої входить СК "Добробут", виставила її на продаж восени 2012 року, після арешту засновника UBG Руслана Демчака. Але вся компанія цілком не зацікавила покупців, пише видання.

"Портфель по добровільному медичному страхуванню продали СК" Експрес Страхування ", до інших портфелів, можливо, теж буде інтерес", - припускає президент Ліги страхових організацій України Наталія Гудима.

Реклама:

Як повідомляється, умови угоди не розголошуються, але швидше за все, це був не продаж, а передача зобов'язань.

Розмір переданого в СК "Експрес Страхування" портфеля по ДМС не відомий. "Це закрита інформація", - відповіли у відділі маркетингу "Експрес Страхування".

"За підсумками першого півріччя 2012 року "Добробут" зібрав по ДМС понад 6 млн гривень страхових премій. Компанія входила в топ-20 за цим видом страхування", - йдеться в повідомленні.

Створена в 2008 році СК "Експрес Страхування" медичним страхуванням не займалася. Основним напрямком її бізнесу було страхування автотранспорту. В основному автомобілів, проданих через дистриб'юторську мережу корпорації "УкрАвто".

За перші дев'ять місяців 2012 року компанія зібрала 96,7 млн гривень премій, з них 78 млн гривень по КАСКО.

За новий напрямок в СК "Експрес Страхування" взялися серйозно. На початку лютого відкрили гарячу лінію для клієнтів, переуклали договори з медичними клініками, пише видання.

Для чого компанії Васадзе добровільне медичне страхування? "ДМС - дуже перспективний сегмент, який не припиняє зростати останні десять років", - пояснює віце-президент СК "АХА Страхування" Андрій Перетяжко. Правда, поки страховим компаніям не вдається на ньому заробити, ДМС - це самий збитковий напрямок.

Як відомо, серйозні проблеми в СК "Добробут" почалися після арешту Демчака у вересні 2012-го. Державна податкова служба звинуватила його в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом. Сума, яку нібито "відмив" власник великої корпорації - більше 50 млн гривень

Нагадаємо, Таріел Васадзе є почесним президентом "УкрАВТО".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: