Азаров не виключає запровадження референтних цін на ліки для діабетиків

Четвер, 14 лютого 2013, 18:03

Уряд може запровадити держрегулювання цін на лікарські засоби для діабетиків шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі препарати з використанням механізму референтних цін.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров під час відвідання Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин, передає "Укрінформ".

"На другому етапі до програми запровадження системи компенсації населенню вартості ліків та системи стабілізації цін, я гадаю, будуть внесені препарати для лікування діабету та захворювань ендокринної системи", - сказав глава уряду.

Як повідомлялося,  Азаров доручив розробити всі необхідні підзаконні акти, які б містили чітко визначені умови та правила нової процедури ліцензування імпорту ліків, щоб до 13 лютого прийняти їх за засіданні Кабінету міністрів.

Реклама:

У свою чергу представники міністерства охорони здоров’я повідомили прем’єру, що ліцензійні умови розроблені, і вже готові для підписання.

Водночас прийнято рішення щодо поетапного впровадження цих вимог до кінця 2013 року. На першому етапі ліцензійні умови будуть дуже простими, процедура видачі ліцензії - максимально спрощена, і вже з 1 березня імпортери зможуть її отримати. Тому жодних проблем з наявністю ліків не повинно бути.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: