У "Укравтодорі" виявили порушень на сотні мільйонів

Четвер, 14 лютого 2013, 17:15

Держфінінспекція провела ревізії фінансово-господарської діяльності регіональних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств "Автомобільні дороги України".

Про це повідомив Голова Держфінінспекції Петро Андрєєв під час розширеного засідання колегії, передає прес-служба відомства.

Загалом було проведено 56 ревізій та здійснено понад 1 тис зустрічних звірок.

"Під час ревізій встановлено порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 225,4 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, працівники Держфінінспекції виявили низку суттєвих порушень та недоліків, які негативно впливають на стан дорожньої галузі та призводять до "вимивання" та незаконного використання бюджетних коштів.

Так, за відсутності належного контролю за якістю проведення ремонтно-будівельних робіт, як з боку регіональних САД, так і "Укравтодору", деякі підрядні організації не виконували роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією. Зазначені порушення призводять до передчасного руйнування дорожнього полотна", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за результатами аналізу дібраних проб асфальтобетонного покриття автомобільної дороги Миронівка - Канів - Софіївка не виявлено вирівнювального шару асфальтобетону. Це призвело до збитків САД у Черкаській області на суму 4,3 млн гривень.

Аналогічне порушення здійснила підрядна організація ТОВ "Юнікобуд" під час виконання робіт з ремонту автомобільної дороги Чернівці - Герца - КПП "Дяківці". Сума збитків САД в Чернівецькій області становить 3,2 млн гривень.

Як зазнається, значного поширення серед регіональних САД набула схема "виведення" бюджетних коштів від замовника робіт через оплату транспортних послуг, яких підрядник фактично не надавав, та витрат на відрядження і проживання, які документально не підтверджені. Такі порушення виявлені у переважній більшості регіональних САД.

Зокрема, САД у Миколаївській області сплатило на користь підрядних організацій "Дорлідер" і  "Автомагістраль-Південь" витрати з перевезення в зимовий період 2011 року гарячого асфальтобетону на відстань до 250 кілометрів. Як наслідок, САД у Миколаївській області зазнало збитків на суму понад 17 млн гривень.

За результатами проведених ревізій до правоохоронних органів передано матеріали із 47 об'єктів контролю, за якими відкрито понад 70 кримінальних проваджень.

До дисциплінарної відповідальності за результатами контрольних заходів притягнуто 99 посадових осіб, до адміністративної - 766.

Як відомо, нещодавно Генпрокуратура звинуватила дорожників у розкраданні коштів і безладі на українських шляхах. Завищення обсягу виконання робіт складало 177 млн гривень.

"Проте чиновники і далі кажуть, що їм треба більше коштів, щоб латати українські дороги. А щоб їх отримати, хочуть навіть підвищити ціну на пальне", - йдеться у сюжеті.

Також, 6 лютого на засіданні Камбіну прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що покращення на дорогах немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: