"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський побудує у Львові арену до Євробаскету-2015

Четвер, 14 лютого 2013, 17:01

Інвестувати у будівництво спортивного комплексу у Львові до Євробаскету-2015 року готова компанія United Basketball Investment.

Про повідомив директор ТзОВ "БК "Політехніка - Галичина" Кирило Погостинський, пише ZAXID.net.

"Будівельні роботи готова здійснювати компанія Division. Загалом, потенційний інвестор задоволений пропозицією будувати арену на вулиці Ряшівській (преоктованій)", - говорить Погостинський.

"У порівнянні з ділянкою на вулиці Липова Алея, тут набагато зручніша транспортна розв’язка, тут є житловий масив, є три гуртожитки студентські, а це наші основні вболівальники, яким не потрібно буде витрачати гроші на проїзд, і вони з задоволенням сюди ходитимуть. Поруч буде торговий центр "Леополіс", аеропорт. Я думаю, що у подальшому тут буде збудовано готель. Місце дуже добре", - сказав Погостинський.

Реклама:

Однак, зауважив він, виникають труднощі з підземними комунікаціями, які тут знаходяться, оскільки поки нема точних даних щодо мереж.

"І нема найголовнішого - відповіді від компанії-забудовника, яка повинна прив’язатися до цього місця і спробувати "посадити" цей палац спорту тут, якоїсь візуалізації. І після цього – відповіді, що ми готові тут будувати. Я думаю, що ніяких проблем ні з боку міської влади, ні з боку обласної влади не буде. Навпаки, що нам буде повне сприяння у найкоротші терміни усе збудувати", - сказав Погостинський.

Він зауважив, що про вартість арени поки говорити зарано, але останні такі об’єкти в Європі обійшлися у близько 50 млн доларів.

Нагадаємо, навесні 2012 року компанія United Basketball Investment виграла конкурс Федерації баскетболу України на право будівництва арен до Євробаскету-2015 в Україні. Як повідомляє видання "Фокус", United Basketball Investment – це спільний проект Ігоря Коломойського та Дмитра Буряка.

За словами, виконавчого директора комітету Євробаскет-2015 Олега Бичкова, що вартість баскетбольної арени у Львові складе близько 55 млн доларів.

Як повідомлялося раніше, мер Одеси Олексій Костусєв заявив, що Коломойський будуватиме у Одесі спорткомплекс на 10-12 тис глядачів до чемпіонату Європи з баскетболу. Земля, на якій планується будувати цей комплекс, за словами мера, належить структурам, близьким до Коломойського. Поряд з комплексом розмістяться готель, спортивна база та дитяча юнацька спортшкола.

Будівництво буде здійснюватися в рамках державно-приватного партнерства, а загальна вартість будівництва комплексу складе 400 млн гривень.

Раніше віце-прем'єр Олександр Вілкул повідомив, що в рамках будівництва інфраструктурних об'єктів до фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року планується залучити приватні інвестиції у розмірі 4,3 млрд гривень.

Державне фiнансування пiдготовки до цього чемпiонату, за словами Вiлкула, становитиме 7,057 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: