"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оздоровлення депутатів обійдеться майже в 17 мільйонів

Четвер, 14 лютого 2013, 14:52

Оздоровлення та санаторно-курортне лікування народних депутатів обійдеться бюджету в 2013 році в 16,8 мільйона гривень.

Про це "Фокусу" повідомив заступник голови регламентного комітету Андрій Пишний.

Зокрема, матеріальна допомога на оздоровлення становитиме 16 млн гривень, на медобслуговування і путівки для санаторно-курортного лікування витратять 800 тис гривень. Для порівняння, на сприяння фонду молодіжного будівництва в бюджеті передбачили 6,8 млн гривень.

Відповідно до закону, в українських депутатів одна із самих тривалих відпусток в Україні - 45 календарних днів. За тривалістю вона подібна до відпусток людей, що працюють у зонах відчуження і посиленого радіоактивного контролю.

Реклама:

Вирушаючи на відпочинок, кожен з 450 народних обранців має право на 30 тисяч грн. оздоровчих.

Крім того, влітку до їх послуг санаторії "Дюльбер", "Нижня Ореанда", "Морський прибій", розташовані на кримському узбережжі, а також оздоровчий комплекс "Затока" та дитячий пансіонат "Таврійські зорі" в Скадовську.

Депутатам оплачують частину вартості путівки - 5 тис гривень, а в разі відпочинку в невідомчій установі вони можуть розраховувати на компенсацію в тисячу грн.

У цьому році, за підрахунками видання, на кожного парламентарія передбачили близько 1,8 тис гривень. Невелика сума може пояснюватися непопулярністю таких закладів серед депутатів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: