Папери українських емітентів допустять на іноземні біржі

Четвер, 14 лютого 2013, 14:14

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила порядок надання дозволу на розміщення та обіг цінних паперів українських емітентів за межами України.

Таке рішення було прийнято на 4 засіданні регулятора, що відбулося 12 лютого 2013 року, йдеться у повідомленні регулятора.

"Ми очікуємо, що відповідне рішення дозволить українським емітентам розміщувати свої цінні папери за межами України, що, звісно, має позитивно вплинути як на розвиток фондового ринку, так і на розвиток вітчизняної економіки в цілому", - заявила Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів комісії.

За її словами, це дасть можливість вітчизняним емітентам отримати додаткові фінансові ресурси за допомогою інструментів фондового ринку.

Реклама:

"Порядок має врегулювати видачу дозволу на розміщення та обіг цінних паперів українських емітентів за межами України, визначити перелік документів, які надаватимуться компаніями до комісії, та регламентувати вимоги регулятора до даних підприємств", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України пройшло процедуру держреєстрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!