Зарплати британців залишилися на рівні десятирічної давності

Середа, 13 лютого 2013, 20:18

Британці заробляли в 2012 році з урахуванням інфляції рівно стільки ж, скільки і 10 років тому.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Службу національної статистики.

Згідно із даними, за останні ж три роки доходи жителів острова в середньому впали на 3%.

У 2009 році середня зарплата в країні становила 12,25 фунта стерлінгів на годину. З урахуванням інфляції вона впала до 11,92 фунта в 2010 році і 11,41 фунта в 2011.

Реклама:

У Лондоні ситуація відрізнялася від загальнобританської незначно. У столиці Великобританії зниження зарплат в останні три роки було менш різким. При цьому співробітники державного сектора демонстрували досить впевнене зростання доходів за десятиліття.

З урахуванням того, що відновлення економіки йде повільно, для досягнення докризових рівнів зарплати може знадобитися ще 10 років. Таким чином, і загальний рівень життя буде стагнувати або навіть падати, резюмують в ONS.

Великобританія важко пережила фінансову кризу кінця 2000-х років багато в чому через те, що під ударом опинився системоутворюючий банківський сектор, а також ціни на нерухомість. Ці компоненти зараз є головними в економіці країни.

У 2011-2012 році Сполучене Королівство пережило повторну рецесію, а зараз виникла загроза третього спаду протягом останніх п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: