Іспанія по-новому боротиметься з ухиленням від сплати податків

Середа, 13 лютого 2013, 19:39

Влада Іспанії посилює боротьбу проти податкових порушень, запровадивши такі заходи, як несподівані перевірки в ресторанах і магазинах країни.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Передбачається, що ці кроки дозволять Мадриду збільшити податкові надходження  та впоратися з бюджетним дефіцитом.

Раніше податкові органи Іспанії в основному покладалися на перевірку звітності, проте у 2012 році вони перейшли до безпосереднього інспектування роботи підзвітних підприємств, збільшивши число несподіваних візитів до 15,7 тис з 8,7 тис у 2011 році. "Підозрілі ситуації" зі звітністю були виявлені в 40% випадків. 

Реклама:

У І півріччі 2012 року обсяг надходжень,  у результаті боротьби з податковими порушеннями, збільшився на 11% в порівнянні з тим же періодом 2011 року, до 10,2 млрд. євро. 

У минулому році уряд Іспанії обмежив граничну суму готівкових угод до  2,5 тис євро, а також пообіцяв надати пільги тим, хто задекларує,  раніше сховані від податків активи. 

За оцінками різних міжнародних організацій, тіньова економіка Іспанії, яка переживає сплеск активності на тлі кризи, становить від 20% до 25% ВВП, що набагато більше, ніж у таких розвинених країнах, як Німеччина чи США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: