Влада обіцяє тричі підвищувати пенсії у 2013 році

Середа, 13 лютого 2013, 19:15

У Пенсійного фонду на 2013 рік передбачено кошти для підвищення пенсій з 1 січня, 1 березня та 1 грудня.

Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду, опублікованому на сайті урядового порталу.

Як зазначається, 11 лютого 2013 року Урядом прийнято постанову "Про бюджет Пенсійного фонду на 2013 рік", якою затверджено пенсійний кошторис на поточний рік.

"Загальний обсяг доходів Фонду прогнозується на рівні 230,3 млрд гривень, з яких власні надходження становлять 73,2% - 168,6 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

В основу розрахунку власних надходжень покладено фонд оплати праці, визначений прогнозними макропоказниками економічного і соціального розвитку України на 2013 рік, в сумі 482,3 млрд гривень.

Згідно з постановою, дохідна частина бюджету Фонду враховує 61,5 млрд гривень асигнувань з держбюджету на фінансування виплат, призначених за різними пенсійними програмами, а також кошти фондів соціального страхування для забезпечення відповідних видатків.

Видатки Пенсійного фонду затверджені в сумі 252,1 млрд гривень і визначалися з урахуванням проведення підвищення розмірів пенсійних виплат з 1 січня та 1 грудня 2013 року у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також із 1 березня з урахуванням коефіцієнта зростання заробітної плати порівняно з попереднім роком, повідомляє прес-служба.

Крім цього, проектом бюджету передбачено перехідний залишок коштів на початок і кінець року для проведення авансового фінансування пенсійних виплат у сумі 2,2 млрд гривень.

Перевищення обсягу видаткової частини над доходною становить 21,8 млрд гривень. З урахуванням виділених із державного бюджету асигнувань на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду бюджет Фонду на 2013 рік є збалансованим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!