Важливі питання економічної політики залишаються відкритими - МВФ

Вівторок, 12 лютого 2013, 16:37

МВФ відзначає прогрес у переговорах з Україною за програмою stand by, проте важливі питання економічної політики ще залишаються відкритими.

Про це йдеться в повідомленні київського офісу МВФ, передають "Українські новини".

"Ми досягли значного прогресу в досягненні взаєморозуміння з владою України щодо політики, яка забезпечить скорочення дефіциту бюджету та дефіциту рахунку поточних операцій, зміцнення позиції резервів, а також створення робочих місць та економічне зростання", - заявив Крістофер Джарвіс, який очолює місію МВФ в Україні.

За його словами, важливі питання економічної політики ще залишаються відкритими, а також необхідно буде завершити подальшу технічну роботу.

Реклама:

Він також додав, що місія розраховує повернутися в Київ у березні 2013 року для продовження дискусії.

За прогнозом МВФ, за відсутності коригування економічної політики зростання економіки України в 2013 році буде в межах 0-1%.

Також прогноз МВФ передбачає великий дефіцит рахунку поточних операцій, що робить Україну вразливою в разі негативного розвитку подій.

Зростання дефіциту рахунку поточних операцій в 2012 році МВФ пов'язує з погіршенням умов торгівлі та невизначеністю на світових фінансових ринках.

Фонд також відзначає, що великий обсяг дотацій на опалення та газопостачання населення продовжує здійснювати тиск на бюджет України і на її платіжний баланс.

Нагадаємо, місія МВФ перебувала в Україні з 29 січня. Метою візиту було започаткування переговорів за новою угодою про стенд-бай.

Як відомо, наприкінці минулого року прем'єр Микола Азаров висловлював сподівання, що МВФ погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

У січні 2013 року Азаров заявив, що тарифи на компослуги для населення піднімуть, але не настільки, як вимагає МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!