Прем'єр агітував IT-бізнесменів бути легальними

Вівторок, 12 лютого 2013, 15:51

Легальне ведення IT-бізнесу сприятиме збільшенню інвестицій у галузь та її розвитку.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з представниками провідних українських с-компаній та депутатами, які разом з урядом ініціюють стимулюючий режим для індустрії програмного забезпечення, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Азаров повідомив, що на часі обговорення законопроекту "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування податком на доходи фізосіб та соціальних внесків для суб'єктів індустрії програмної продукції.

"Це спільна ініціатива уряду та депутатів. Думаю, після його прийняття у підприємств з`явиться дуже серйозний стимул легалізувати всі свої обсяги, відмовитися від "сірих" схем", - сказав Азаров.

Реклама:

За його словами, це дозволить вкладати інвестиції, тому що "у "сірий" бізнес вкладати неможливо, бо в будь-який час ці інвестиції можуть стати під питанням".

"Якщо ми говоримо про серйозну базу для розвитку бізнесу, то вона, безумовно, має бути легальною", - зазначив глава уряду.

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович схвалив податкові пільги для IT-бізнесу.

Нагадаємо, на початку липня 2012 року депутати погодилися внести правки президента до закону №9744.

Основні зміни стосуються порядку скасування ПДВ, 5%-го прибуткового податку для фізосіб і скасування обов'язкових висновків про вид діяльності, який компаніям потрібно одержувати в Держінформнауці.

В кінці липня президент підписав цей закон.

Таким чином, з пільг залишилися відміна ПДВ і 5%-вий податок на прибуток підприємств з 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!