Азаров скасував розірвання Тимошенко угоди з Vanco

Вівторок, 12 лютого 2013, 15:33

Уряд скасував розірвання угоди про розподіл продукції з компанією Vanco International (Віргінські острови).

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №58 від 11 лютого 2013 року.

"Скасувати розпорядження Кабміну від 21 травня 2008 року № 740 "Про припинення угоди між урядом та компанією "Венко інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря", - сказано у документі за підписом прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Як повідомлялося, за даними Комісії з захисту конкуренції Сербії, найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України ДТЕК Ріната Ахметова купує Vanco Ukraine (Британські Віргінські острови).

Реклама:

Vanco International, 100% "дочка" компанії Vanco Energy Company (США), у квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладання угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 Vanco Int. віддала права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Влада уряду Юлії Тимошенко в 2008 році вийшла з УРП (розірвавши угоду), після чого Vanco звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Після приходу до влади президента Віктора Януковича уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів.

За даними поінформованих джерел, однією з причин затримки було вибудовування відносин між співвласниками Vanco Prykerchenska.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: