Путін хоче заборонити чиновникам мати рахунки за кордоном

Вівторок, 12 лютого 2013, 09:57

Президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про заборону чиновникам мати рахунки за кордоном.

Про це йдеться у повідомленні інформаційної системи забезпечення законодавчої діяльності парламенту, передають "РИА Новости".

Як повідомляється, в Держдумі зараз готується до другого читання законопроект про заборону чиновникам і військовим, а також їх подружжю і неповнолітнім дітям мати нерухомість за кордоном, рахунки в розташованих за межами Росії іноземних банках, облігації та акції іноземних емітентів, у тому числі цінні папери іноземних держав .

Президентський законопроект тепер вносить відповідні поправки в закон "Про уряд".

Реклама:

"Ця заборона поширюється на осіб, що заміщають державні посади РФ, посади першого заступника і заступників Генпрокурора РФ, посади членів Ради директорів Центробанку, держпосади суб'єктів РФ, посади федеральної державної служби, посади в держкорпорації, фондах та інших організаціях, створених на підставі федеральних законів, призначення на які та звільнення з яких здійснює Президент РФ, уряд або генпрокурор", - уточнюється в повідомленні.

Крім того, в Держдумі зараз готується до другого читання урядовий законопроект про заборону чиновникам і військовим мати за кордоном нерухомість. Документ кабміну припускає, що ця заборона також буде діяти ще протягом трьох років після звільнення або звільнення від займаної посади.

Законопроектом передбачено і кримінальне покарання за порушення закону - штраф у розмірі від 5 до 10 млн рублів або тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!