Ставицький запевняє, що сланцевий газ не несе загрози для екології

Вівторок, 12 лютого 2013, 09:14

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заперечує, що в Україні можуть виникнути проблеми з екологією у зв'язку з початком видобутку сланцевого газу.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV, передають "Українські новини".

"Я хочу акцентувати увагу на тому, що ніяких екологічних проблем з питанням видобутку сланцевого газу або газу за сучасними технологіями (в Україні) не існує", - зазначив Ставицький.

При цьому, міністр сказав, що у світі з більш ніж 1 млн сучасних свердловин з видобутку сланцевого газу ще на жодній не було зафіксовано виникнення екологічної проблеми.

Реклама:

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що фахівці здатні знизити ризики для екології при видобутку сланцевого газу в Україні.

Як відомо, 24 січня концерн Shell і компанія "Надра Юзівська" підписали угоду про розподіл продукції по Юзівської газової площі (Донецька та Харківська області).

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: