Європа здивована реакцією Януковича на претенцію "Газпрому"

Понеділок, 11 лютого 2013, 17:27

Європейське енергетичне співтовариство здивоване заявою президента Віктора Януковича про неучасть у газовому спорі Києва і Москви з приводу виставленого "Газпромом" рахунку в 7 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні енергетичного співтовариства, передає УНІАН.

Як сказано у повідомленні, 7 лютого 2013 року директор секретаріату співтовариства Янеж Копач надіслав лист президентові України Януковичу, в якому й було висловлене "здивування" із цього приводу.

У листі наголошується, що Україна не зверталася до секретаріату з проханням взяти участь у двосторонніх переговорах з Росією або про якусь іншу допомогу.

Реклама:

У листі підкреслюється, що секретаріат готовий надавати експертну допомогу Україні у разі потреби.

"Секретаріат у вашому розпорядженні завжди, коли Україна для переговорів захоче залучити наших фахівців для вирішення будь-яких проблем", - йдеться у листі.

Нагадаємо, нещодавно призидент Віктор Янукович заявив, що Україна вважає несправедливими штрафні санкції з боку "Газпрому" за недобір газу.

Як відомо, російський "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" рахунок на суму 7 мільярдів доларів за недобір природного газу в 2012 році виходячи з передбаченої контрактами вимоги take or pay.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!