"Альтком" будуватиме аеропорт і мости в Туркменії

Понеділок, 11 лютого 2013, 15:18

Українська корпорація "Альтком" побудує аеропорт і 2 мости на сході Туркменії.

Згідно із постановами президента Гурбангули Бердимухамедова, опублікованими у місцевій пресі, контракт на зведення комплексу нового аеропорту укладений "Альткомом" з національною службою "Туркменські повітряні шляхи", передає "Інтерфакс-Україна".

Рішення про будівництво аеропорту прийнято з метою розвитку галузі повітряного транспорту, а також подальшого підвищення культури обслуговування пасажирів, збільшення кількості міжнародних рейсів і забезпечення безпеки польотів.

Контракт з українською компанією на проектування та будівництво залізничного мосту Туркменабад-Фарап через Амудар'ю, протяжністю 1,75 тис метрів укладе міністерство залізничного транспорту Туркменії.

Реклама:

Контракт на будівництво автомобільного мосту протяжністю 1,6 тис метрів і шириною 21 метр, що укладається з держконцерном "Туркменські автодороги", передбачає, в тому числі, і виконання берегоукріплювальних робіт, будівництво під'їзних шляхів і зовнішніх підвідних електромереж.

Будівництво усіх об'єктів стартує в лютому 2013 року.

Відповідно до умов контрактів, два перших об'єкта - аеропорт та залізничний міст - будуть здані в лютому 2016 року, будівництво автомобільного мосту завершиться в серпні 2016 року.

Нагадаємо, власниками корпорації "Альтком" офіційно є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев.

За даними "Економічної правди", один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером екс-віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

З моменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для "Альткому" зросла в декілька разів.

За чотири останні роки група отримала підрядів на загальну суму 12,72 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: