У Каліфорнії збудують аеропорт для Google

Понеділок, 11 лютого 2013, 14:39

Міжнародний аеропорт Сан-Хосе має намір здати британської компанії Signature Flight Support частину своєї території, яка буде використовуватися в якості аеропорту для літаків компанії Google.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на прес-реліз SJC.

Згідно з повідомленням, SJC здасть на строк до 50 років територію в 29 акрів (трохи більше десятої частини квадратного кілометра).

Signature і Blue City Holdings - експлуатант літаків Google - має намір інвестувати в будівництво 82 млн доларів. Планується побудувати термінал, ангар, парковку, приміщення для техобслуговування літаків, а також спорудити майданчики для великих бізнес-джетів, таких як 737 і Boeing B767.

Реклама:

В аеропорту для приватних літаків будуть також обслуговуватися і інші компанії, назви яких не уточнюються. Тим не менш основним клієнтом нової повітряної гавані буде Google, йдеться у повідомленні.

Signature обіцяє створити більше 370 первинних і непрямих робочих місць, а також 150-200 робочих місць в ході будівництва. Оренда обійдеться компанії в 2,6 мільйона доларів на рік. Крім того, Signature щорічно буде витрачати близько 400 тисяч доларів на паливо і до 300 тисяч доларів на податки.

В кінці 2011 року повідомлялося, що тільки троє топ-менеджерів Google - Ларрі Пейдж, Сергій Брін і Ерік Шмідт - мають у своєму розпорядженні вісім бізнес-джетів. Зараз літаки базуються на аеродромі Моффетт в каліфорнійському окрузі Санта-Клара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: