"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Табачник дав на дипломи 81 мільйон ректору КПІ та ЄДАПСу

Понеділок, 11 лютого 2013, 11:16

ДП "Інфоресурс" Міносвіти уклало угоди на виготовлення документів про освіту на загальну суму 81,04 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається у повідомленні, "ПК "Зоря", яке входить в консорціум "ЄДАПС", отримає 5,29 млн гривень за поліграфічний друк документів про освіту. Торги проведено за неконкурентною процедурою "в одного учасника". Це пояснюють тим, що "Зоря" друкувало ці документи з 2008 року.

"На думку Міносвіти, лише це підприємство здатне виготовити дипломи та атестати. Якщо підряд передати іншому поліграфкомбінату, "процес виготовлення бланків не дасть позитивного результату в частині ідентичності замовленого тиражу раніше виготовленому", - йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Реклама:

Виготовлення додатків до дипломів про вищу освіту європейського зразка (diploma supplement) та дипломів на основі фотокомпютерних технологій замовлено ПрАТ "Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій" (НДІПІТ) за 75,76 млн гривень. 

Акціонерами компанії є керівники наукових закладів, основним з них є ректор "Київського політехнічного інституту" Михайло Згуровський.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки НДІПІТ володіє десятком патентів на способи обробки інформації та складові комп’ютерні програми ІВС "Освіта", в рамках якої виготовляються документи про освіту на основі фотокомпютерних технологій.

Міносвіти визначило фірму інформаційно-технічним адміністратором ІВС "Освіта" в 2007 році, після чого НДІПІТ щороку отримує підряди на виготовлення дипломів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!