Банки з російським капіталом - найефективніші в Україні - ЗМІ

П'ятниця, 1 лютого 2013, 15:24

За рейтингом журналу Forbes "Унікредит банк" став найефективнішим банком України.

Про це йдеться у рейтингу 20 найефективніших українських банків, що опублікувало видання у свіжому номері за лютий 2013 року.

Як пише видання, "Унікредит банк" у 2012 році здійснив низку заходів зі зменшення витрат: скоротив персонал, звів до мінімуму спонсорські кампанії.

Керівництво італійської групи не очікує поліпшень у банківському секторі України, але стверджує, що залишати нашу країну не збирається.

Реклама:

У першій п'ятірці найефективніших банків тільки Ощадбанк (№ 4) має виключно українського власника - ним володіє держава.

За 2012 рік Ощадбанк заробив 565 млн гривень. З цим результатом він входить до п'ятірки найбільш прибуткових банків країни. Ощадбанк - другий в Україні за розміром активів і перший за кількістю відділень.

У п'ятірці лідерів три банки з російським корінням - Альфа-Банк, "Сбєрбанк Росії" і "ВТБ банк" (на другому, третьому і п'ятому місцях відповідно).

У 2012 році Альфа-Банк змінив місце розташування і формат 10% відділень і створив контакт-центр в Чернігові, який займається не тільки обслуговуванням клієнтів, але і обдзвонює боржників за кредитами.

"Сбєрбанк Росії" в 2012 році активно відкривав нові відділення. За 11 місяців 2012 року його прибуток становив майже 380 млн гривень.

Українська "дочка" російського ВТБ за 2012 рік отримала 694 млн гривень прибутку, значно поліпшивши фінансові результати.

Найбільший в Україні ПриватБанк - на шостому місці.

Дві третини доходу йому забезпечують надходження за кредитами, ще третина - комісійні за обслуговування клієнтів.

Банк планує і надалі збільшувати комісійні доходи, в першу чергу за рахунок виведення на ринок нових онлайн-продуктів.

При складанні рейтингу видання оцінювало ефективність українських банків, що входять до груп найбільших і великих за класифікацією НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: