Фірташ купив у Хорошковського акції телеканалу "Інтер"

П'ятниця, 1 лютого 2013, 14:38

Власник Group DF Дмитро Фірташ реалізував опціон на покупку UA Inter Media Group Валерія Хорошковського.

Про це повідомили два незалежних один від одного джерела, близьких до керівництва UA Inter Media Group., пише Forbes.ua.

Як повідомляється, умови угоди, в тому числі і розмір придбаного пакета, не уточнюються.

U.A. Inter Media Group володіє контрольним пакетом акцій телеканалу "Інтер", їй належить ще 8 телеканалів, включаючи К1, К2, і "Мегаспорт", пише видання.

Реклама:

27 січня 2009 Хорошковський повідомив в інтерв'ю "Українській правді", що Фірташ володіє опціоном на покупку акцій UA Inter Media Group Limited. Через півтора року, в червні 2010 Хорошковський офіційно заявив, що готовий продати телеканал "Інтер", але тоді цього не сталося.

"Про те, що у Фірташа c 1 січня 2010 був опціон на купівлю 50% акцій" Інтера ", за даними сайту WikiLeaks, бізнесмен особисто повідомляв послу США", йдеться в повідомленні.

За словами Ярослава Порохняка, голови правління ПАТ "Телеканал Інтер", станом на 11 грудня 2012 структура акціонерів телеканалу виглядала так: 61% акцій володіла компанія "Український медіа проект", "дочка" UA Inter Media Group Limited, 100% якої належало Хорошковському. 29% акцій "Інтера" належало російському "Першому каналу", ще 10% - Світлані Плужниковій, вдові засновника телеканалу Ігоря Плужникова.

"Переговори між Фірташем і Хорошковським тривали весь час. Наберіться терпіння і дочекайтеся офіційного повідомлення", - коментує інформацію про купівлю каналу нардеп від Партії регіонів Інна Богословська, близько знайома з Хорошковським.

Як пише видання, Фірташ і Хорошковський поки інформацію не коментують.

Медіагрупа U.A. Inter Media Group Limited заснована в 2005 році. Група володіє 61% акцій "Української незалежної ТВ-корпорації" (телеканал "Інтер"), 90% "Кіно-ТВ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% "Музика-ТБ" ("Ентер Музика"), телеканалами "К1", "К2", "Мега", телеканалами "НТН", "MTV Україна", та іншими медіаактивами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: