Порошенко продав частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next

П'ятниця, 1 лютого 2013, 12:13

Нардеп Петро Порошенко в рамках опціону продав свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next "Українському Медіа Холдингу".

Про це пише "Комерсант-Україна", з посиланням на повідомлення компанії.

Як зазначає видання, "Український Медіа Холдинг" викупив у Порошенка 50% акцій радіостанцій "Ретро ФМ" і Next за опціонних угод.

"Продаж був обговорений заздалегідь, сторони залишилися задоволені умовами", - зазначив перший віце-президент УМХ Григорій Шверк. Тепер група - єдиний власник станцій. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 30 січня внесла зміни до ліцензій компаній.

Реклама:

Для пана Порошенка станції були непрофільними активами, від яких він вигідно позбувся, впевнені учасники ринку.

"У 2005 році ринок радіо було дуже перспективним, доходи від реклами зростали, і в нього було цікаво інвестувати. Але після кризи цей ринок так і не зміг відновитися - падіння триває досі", - каже екс-директор станції Nostalgie Євген Чернявський.

При продажу перших 50% акцій "Ретро ФМ" в 2007 році учасники ринку оцінювали цю частку в 10 млн доларів. Причиною продажу називалися низькі показники - при національному покритті компанія не входила навіть до двадцятки найбільших, пише видання.

Як повідомляється, в минулому році, згідно з даними GfK Ukraine, "Ретро ФМ" займало третю сходинку серед усіх українських станцій і першу - серед київських.

Шверк стверджує, що станція приносить прибуток, але уточнити її фінансові показники відмовився.

"Враховуючи стагнацію ринку в останні роки, вартість компаній швидше за все не змінилася з 2007 року. За частки в двох компаніях пан Порошенко, ймовірно, отримав близько 18 млн доларів", - відзначає керівник однієї з найбільших радіостанцій на правах анонімності.

Тим не менше пан Порошенко залишиться партнером УМХ по ще двом проектам - журналу "Кореспондент" і станції "Наше радіо", в яких йому належать по 50%.

Партнерами УМХ також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!