"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заступник голови КМДА назвав загальну суму боргу Києва

П'ятниця, 1 лютого 2013, 11:08

Загальна сума боргу бюджету Києва в даний час складає 10,54 млрд гривень, з яких 550 млн доларів - євробонди, решта - внутрішні позики.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Ми розглядаємо можливість оптимізувати свої борги. Фінансові аналітики пропонують нам "перепакувати" свою заборгованість за євробондами з погашенням в 2015 і 2016 роках на більш довгострокові з дешевшими ставками. Поки ми консультуємося. Тут необхідні також воля уряду і Мінфіну", - заявив Крамаренко.

"Ми хочемо за рахунок зовнішніх позик "перепакувати" і зовнішні, і внутрішні борги. У нас є ідея замість євробондів на 550 млн доларів з погашенням в 2015 і 2016 роках випустити облігації на 700 млн доларів з терміном погашення в 2024 році, а різницю в 150 млн доларів направити на погашення гривневих облігацій. При цьому у валюті ставка може залишитися ті ж 8-9%, а по гривні буде менша сума боргу та ставка 12-13%", - пояснив він.

Реклама:

За словами заступника голови КМДА, загальна сума боргу бюджету Києва в даний час складає 10,54 млрд гривень, з яких 550 млн доларів - євробонди, решта - внутрішні позики.

"У поточному році на обслуговування боргів буде витрачено 1,351 млрд гривень. Ця сума закладена в проекті столичного бюджету", - пише агентство.

Термін погашення євробондів закінчується в 2015 і 2016 роках, з внутрішніх боргів КМДА повинна погасити в цьому році 400 млн гривень банку "Хрещатик". Термін погашення закінчується у вересні, але користуючись тим, що у КМДА були залишки на рахунках, 250 млн гривень із цієї суми вже погашені на початку року, щоб не платити 20% річних.

Таким чином, КМДА заощадила близько 40 млн гривень, підкреслив Крамаренко.

Відповідаючи на питання про те, чи має намір КМДА у поточному році залучати нові позики для реалізації проектів з розвитку міста, він зазначив, що це питання "може розглядатися за умови сприятливої ​​ситуації на зовнішніх і внутрішніх ринках капіталів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!