Швейцарія розкриє "банківську таємницю" закордонним податківцям

П'ятниця, 1 лютого 2013, 09:09

У Швейцарії набирає чинності закон, який дозволяє іноземним податківцям направляти запити швейцарським властям про банківські рахунки цілих груп іноземців, які намагалися уникнути оподаткування у себе вдома.

Про це йдеться в повідомленні Федеральної ради конфедерації, пишуть "Ведомости".

За словами партнера Paragon Advice Group Олександра Захарова, можливості для запиту інформації в теорії досить широкі: швейцарці роз'яснили, що необов'язково вказувати конкретні прізвища, можна визначити категорію осіб, об'єднану групою за ідентифікацією ознак.

"Правда, як це буде працювати на практиці, поки неясно. Апріорі заборонені так звані фішингові запити (без зазначення обставин, фактів і ідентифікуючої конкретних осіб інформації), - говорить експерт.

Реклама:

Крім того, податківці інших країн, крім США, можуть направляти запити тільки по поточній інформації, про події, які сталися після 1 січня 2013 року, додає він.

Захаров зауважує, що нові правила можуть змусити швейцарські банки посилити перевірку походження розміщуваних коштів. Через дії американських податківців і суду штату Нью-Йорк змушений був закритися один з найстаріших банків конфедерації - Wegelin, нагадує він, банк викрили в сприянні ухиленню від податків американцями, що загрожує стягненням більше 1,2 млр доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: