Голова Держземагентства хоче розсекретити імена власників землі

Середа, 9 січня 2013, 13:44

На публічній кадастровій карті треба вказувати інформацію про власників та орендарів земельних ділянок.

Про це заявив на брифінгу голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Тимченко нагадав, що з початку 2013 року почав роботу електронний земельний кадастр і був відкритий вільний доступ до публічної кадастрової карти, де міститься інформація про земельні ділянки.

Так, загальнодоступною є інформація про кордони і розмірах ділянки, форми власності і цільове призначення, також зазначений кадастровий номер наділу.

Реклама:

При цьому в Держземагентстві вказують, що персональних даних власників або орендарів землі у відкритому доступі немає, оскільки це суперечить закону про захист персональних даних.

Разом з тим, відповідаючи на запитання журналістів, Тимченко заявив, що має намір вийти з ініціативою, щоб закон про захист персональних даних в цьому випадку не діяв.

"Я підтримую ту думку, яка є в багатьох країнах, коли громадяни повинні знати не тільки кадастровий номер ділянки, межі та цільове призначення, але і повинні знати, кому ця ділянка належить", - сказав він.

Тимченко підкреслив, що це суто його особиста думка.

"Я вважаю, що закон про персональні дані на публічній кадастровій карті працювати не повинен. Громадяни мають право знати всю інформацію про земельні ділянки, включаючи інформацію про його власника", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: